Praktisch

Waarom?

De activiteit start rond een «black box» met een eerste uitdaging: een recept uitwerken in groep. Samen met de psycholoog ontdekken de deelnemers ook welke rol ze gewoonlijk aannemen in de groep en ze worden tijdens de workshop uitgenodigd om een andere rol te spelen. In deze nieuwe configuratie wordt de taakverdeling en de samenwerking tussen de deelnemers geobserveerd door de psycholoog. Die kan zo de groepsdynamiek en de mogelijke conflicten analyseren en beheren. Het is de bedoeling de groepscohesie te verbeteren aan de hand van een creatieve activiteit die
de mensen opnieuw dichter bij elkaar brengt. Vanuit een voedingsstandpunt bekeken, biedt dit soort workshop de deelnemers ook de mogelijkheid om hun culinaire
vaardigheden te ontdekken of te verdiepen, om inventief te zijn en eventueel nieuwe voedingsmiddelen of nieuwe smaken te ontdekken. Doordat dit in groep gebeurt, kunnen culinaire kennis en vaardigheden worden gedeeld tussen de deelnemers onderling en met de diëtist die ter plaatse aanwezig is.

Doelstellingen

  • Mogelijke groepsconflicten oplossen, leren om goed samen te werken en de groepsdynamiek verbeteren.
  • Sociale cohesie creëren rond het bereiden en delen van een maaltijd.
  • Het doorgeven van kennis en vaardigheden tussen de deelnemers aanmoedigen.
  • Culinaire vaardigheden verwerven of ontwikkelen.

Programma

  • Analyse van de rollen in de groep.
  • Versterking van de teamgeest rond het creëren of bereiden van een recept in groep.
  • Toepassing van culinaire vaardigheden en verbetering van de kennis over gezonde voeding.
  • Feedback van de psycholoog.

Over de lesgever

Diëtisten, psychologen, medewerkers van Experconsult.

Interesse in deze opleiding?

Intra-company

Op maat

We kunnen onze opleiding specifiek aanpassen aan jouw organisatie, na een zorgvuldige evaluatie van jouw behoeften.

Deze opleidingen kunnen je ook interesseren